Vedenie mestskej polície informuje II.

25.04.2013 Prešov

( Mesto Prešov) Apríl máme za sebou a pred nami máj – lásky to mesiac. V minulom príspevku sme dali sľub, že správu o našej činnosti za rok 2012, po prerokovaní mestským zastupiteľstvom - zverejníme. Svoj sľub sme splnili a všetci, ktorí majú záujem sa s ňou oboznámiť, môžu takto urobiť na našej internetovej stránke, v časti „aktuality, rok 2013“ pod nasledujúcim odkazom http://presov.sk/portal/?c=12&id=20245 , alebo kliknutím na doleuvedený odkaz.
V apríli sme okrem iného, začali realizovať administratívne úkony potrebné k podpisu zmluvy s Obvodným úradom v Prešove na poskytnutie dotácie za účelom rozširovania monitorovacieho a kamerového systému v našom meste. Veríme v zdarný koniec celého procesu a sme radi, že sa nám znova podarí zvýšiť bezpečnosť občanov a návštevníkov mesta prostredníctvom tohto preventívneho projektu.
Oteplilo sa a máme tu problém s vandalizmom a nevšímavosťou. Čerstvým príkladom tohto tvrdenia je poškodené ihrisko na Ul. A. Matušku, kde vandali strhli jeho oplotenie. Na margo nevšímavosti – nevadí, veď v princípe opravu zaplatíme všetci (tí, čo s tým nemajú nič spoločné, tí, čo to poškodili, resp. ich rodičia, tí, čo to ihrisko s malými deťmi navštevujú) – veď na to dane predsa slúžia, či nie? S ďalším prípadom vandalizmu sa naši príslušníci stretli na uliciach V. Clementisa a Levočskej. Na základe oznámenia z dopravného podniku sa v súčinnosti s kolegami z policajného zboru podarilo priamo pri čine „chytiť“ osoby, ktoré poškodzovali predajné automaty na lístky MHD a rozbili sklenené výplne na zastávkach MHD. Zamyslenie nad využívaním finančných prostriedkov z našich daní je opäť na mieste. Čistota je ďalší problém, ktorí trápi Prešovčanov. Nemyslíme tým osobnú hygienu, ale čistotu verejných priestranstiev. Ruku na srdce – po zimnom období, keď už nemáme sneh, si väčšina z nás určite položila otázku – čo robí mesto. Úprimne povedané, neporiadok na uliciach nám tu nechodia robiť ľudia z iných miest. Naši príslušníci plne využívajú svoje práva a kompetencie uložené zákonom voči osobám, ktoré sú prichytené pri znečisťovaní verejného priestranstva, pri zakladaní nelegálnych skládok odpadu a iných činnostiach, ktoré ohrozujú naše životné prostredie. Avšak, vzhľadom na rozľahlosť nášho mesta a početnosť našich službukonajúcich príslušníkov, naozaj nemôžu byť všade. Tu pomôže len aktívna spolupráca s občanmi, ktorí v ktorúkoľvek dennú, či nočnú hodinu môžu nahlásiť zistené negatívne konanie na linku 159. A samozrejme, zodpovednosť voči životnému prostrediu a svojmu okoliu.
S kurióznym prípadom, žiaľ so smutným koncom sa stretla naša hliadka, ktorá na základe oznámenia zaisťovala priestor na Ul. Mukačevská pred býkom, ktorého životná cesta priviedla pod most na tejto ulici. Dezorientované zviera sa vybralo smerom na Veľký Šariš. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám, ani v súčinnosti s kolegami s hasičského a záchranného zboru a príslušníkmi policajného zboru zviera eliminovať tak, aby nedochádzalo k ohrozovaniu života a zdravia občanov a býk musel byť utratený. Ku kurióznym zvieratám, ktoré sme zachraňovali, ako bol medveď, ťava, rozličné vtáctvo (exotické aj domáce, chránené aj nechránené) pribudol aj býk, avšak tento už toľko šťastia nemal, aby pokračoval vo svojej pokojnej ceste životom.
V mesiaci máj Vám okrem pekného a slnečného počasia a samozrejme lásky prajeme veľa úspechov v osobnom a pracovnom živote, málo páchaných priestupkov a majte na pamäti, že sme tu pre Vás 24 hodín denne na telefónnom čísle 159.
Autor: Jana Jurčišinová, Mgr. 24.4.2013 16:40
 

Vyberte región